Yritystäsi ei ole 40 vuoden päästä, ellei se muutu

Suurin osa uusista yrityksistä kaatuu kahden vuoden sisällä. Tämä on mantra, jota olemme oppineet uskomaan. Mutta on yrityksillä muitakin määräaikoja.

Tutkimuksen mukaan, ison yrityksen (Fortune 500) odotettu elinikä on vain 40 vuotta.

Muutos on pysyvä olotila, eikä yritys voi muuttuvassa ympäristössä toimia samalla strategialla. Vai löydätkö lähipiiristäsi yrityksen, joka toimii samalla strategialla kuin vuonna 1975? Todennäköisesti et.

Kaikki yritykset ovat todennäköisesti oikeasti muualta ostettuja kokonaisuuksia tai ainakin ne ovat tehneet mittavia muutoksia yrityksen strategiaan, tuotevalikoimaan tai hinnoitteluun.

Otetaanpa esimerkki.

Nintendo vaihtoi pelikortit elämyskonsoleihin

Vuonna 1889 Nintendo alkoi valmistaa pelikortteja ja vasta 1940-luvulla se ryhtyi valmistamaan niitä muovista. Tätä seurasi vuosikymmenten erilaistamis- ja laajentumisyritysten putki, jonka epäonnistuneena tuloksena yhtiö oli lähes selvitystilassa. Sitten yksi tehdasinsinööri toi työpaikalleen oman harrasteprojektinsa, ja loppu on niin sanotusti historiaa.

Vuonna 1981 insinöörin puhdetöistä syntyi Donkey Kong ja yksi konsolipelien kiistattomista kärki-ikoneista: Super Mario.

Nintendonkaan strategiamuutokset eivät loppuneet siihen. Suurin osa niistä kuitenkin liittyi edelliseen teknologiseen ylivoimaisuuteen, jolla esimerkiksi Atari pudotettiin pelistä. Vuosien ajan konsolipelien markkinan jakoivat Nintendo ja Sonyn Playstation. Kunnes Microsofting XBox keikautti venettä ja Nintendo jäi selkeästi jälkeen grafiikan ja suorituskyvyn teknologisessa kehityksessä.

Tarvittiin taas uudenlainen strategia ja lähestyminen. Nintendo lanseerasi grafiikan kannalta arvioituna ala-arvoisen tuotteen, jolla oli ylivertainen käyttäjäkokemus. Nintendo Wiin kiihdytysanturein varustettujen ohjaimien myötä Nintendo ei enää kamppaile konsolipelaajien asiakaskunnasta, vaan houkuttelee pelaamisen pariin kokonaan uudenlaisia ihmisiä. Se ei enää edes laske PS:ää ja XBoxia kilpailijoikseen, vaikka kumpikin on myös lisännyt vastaavat ohjainmuodot tuotteisiinsa.

Kyseessä oli varsinainen strategiamuutoksen oppikirjaesimerkki.

Mitä muuta voimme oppia Nintendon strategisista muutoksista? Se selviää kirjoituksen alkuperäisestä, englanninkielisestä versiosta: http://jarnooksanen.com/the-need-for-strategic-change-is-quickening/