WhatsApp webin kirjautumisen käyttäjäkokemus on huippuluokkaa

WhatsAppia pystyy nyt käyttämään myös tietokoneen kautta. Tosin edelleen vain selainikkunasta. Ominaisuus on julkistettu jo vähän aikaa sitten, mutta siinä oli käyttöturvaongelmia, joiden vuoksi asiasta ei ole pidetty suuren suurta meteliä.

Mutta nyt meteliä jo kannattaa pitää.

WhatsAppin selainsovellukseen kirjautumisen käyttäjäkokemus on kuin tulevaisuudesta. Enää ei tarvitse keksiä salasanoja, lähetellä varmistusviestejä sähköpostilla ja syöttää niitä lähes kivikautisella keksinnöllä: näppäimistöllä. Ehei.

WhatsApp Webin kirjautuminen on helppoa

  1. Avaa WhatsApp puhelimessa ja mene asetuksiin
  2. Klikkaa WhatsApp Web ja katso muutaman sekunnin ohje
  3. Avaa tietokoneen selaimessa osoite web.whatsapp.com
  4. Näytä puhelimelle tietokoneen ruudulla näkyvä QR-koodi

Yhdistämiseen ei tarvita erillistä QR-koodin lukijasovellusta, mikä onkin ollut QR-koodin yleistymisen suurena pullonkaulana.

WhatsApp iOS settings

whatsapp-web-qr
WhatsApp Web-sovelluksen kirjautuminen vahvistetaan QR-koodilla

Asetuksista riippuen yhteys talletetaan selaimeen cookie-tiedostona. Tällöin yhteyttä ei tarvitse muodostaa joka kerta erikseen, ja selainikkunan (tai välilehden) voi välillä sulkea. Yhteyden voi myös katkaista puhelimesta käsin välittömästi. Keskustelu kuitenkin tapahtuu edelleen puhelimen kautta, joten puhelin pitää pitää koko keskustelun ajan netissä. Tietokone on siis pelkkä puhelimen käyttöliittymä.

Nyt alkaa käyttöliittymäsuunnittelussa näkyä tulevaisuutta. Missä muussa yhteydessä laiteyhdistämisen tai kirjautumisen voisi tehdä yhtä helposti? Jutellaan Twitterissä!