Upota eMarketeer-lomake suoraan verkkosivullesi omaan domainiisi

eMarketeer on ruotsalainen sähköpostimarkkinointiratkaisu, joka kokee olevansa myös markkinoinnin automaatiojärjestelmä. Itse vedän tiukan rajan siihen, että jos softa ei pysty seuraamaan käyttäjän toimenpiteitä kuin vain itse sähköpostien puolella, se ei ole markkinointiautomaatiojärjestelmä.

Oikea markkinoinnin automaatiojärjestelmä pystyy seuraamaan käyttäjää myös sivustolla, sekä aloittamaan automaatiosekvenssejä perustuen käyttäjän käyttäytymiseen siellä.

Monen muun järjestelmän tavoin, myös eMarketeerissa voi luoda erilaisia lomakkeita, joiden avulla käyttäjä tilaa uutiskirjeen, oppaan, ilmoittautuu webinaariin tai jotakin muuta vastaavaa.

Yrityksen kannalta on kuitenkin ongelmallista se, että eMarketeerin lomakkeet ovat lähtökohtaisesti aina eMarketeerin domainilla. Sinne ei yrityksen oma analytiikka ylety. Niin kauan kuin lomake ei ole yrityksen omalla sivustolla (tai ole siihen muutoin riittävää hallintaa), yritys ei voi esimerkiksi kohdistaa mainoksia niihin ihmisiin, jotka ovat aloittaneet lomakkeen täytön, mutta jostain syystä jättäneet sen kesken.

On myös huomioita se, että iframe on käytännöllisesti katsoen reikä oman domainin sivulla, minkä sisältä pilkottaa se toisen domainin sivu.

Suoraan eMarketeerin käyttöliittymästä lomakkeen julkaisuun tarjotaan kuusi keinoa

  1. Suora linkki app.emarketeer.com-domainille
  2. Web-sivustointegraatio
    1. iframe-ratkaisu, joka käytännössä avaa ykköskohdan linkin iframeen
    2. html-koodina
  3. Facebook-välilehtenä, missä liikenne ohjataan ykköskohdan linkkiin
  4. Facebook-postauksena, jossa liikenne jälleen avataan ykköskohdan linkkiin
  5. Sähköpostilla, mistä liikenne ohjataan ykköskohdan linkkiin

Kohta 2.2. kuulostaa muuten mukavalta, onhan <form> ihan perinteistä HTML:ää ja toimii selaimessa kuin selaimessa. Periaateessa koodipätkän voi kopioida mihin tahansa sisällöntuottojärjestelmän blogiin tai staattiseen artikkeliin.

Formin toimivuus edellyttää kuitenkin javascript-tukea. Suurin osa julkaisujärjestelmistä riisuu kaiken javascript-koodin tietoturvan nimissä, jolloin lomake ei oikeasti tee yhtään mitään.

Paitsi tällä pienellä hakkeroinnilla

Lisää form-actioniin eMarketeer-domain

<form>-elementin sisällä on action-attribuutti, jonka eMarketeer on jättänyt tyhjäksi. Sen tilalle pitää vaihtaa https://app.emarketeer.com/ext/form/receiver.php

Sama pätkä näkyy form-elementin yläpuolella olevassa javascriptissa.

Lopullinen form-elementti menee siis näin:

<form method=”POST” id=”emform_1234567891234567823456″ action=”https://app.emarketeer.com/ext/form/receiver.php”>
<input type=”hidden” nam…

Ongelma tässä on edelleen se, että formin validointi ei toimi, vaan läpi pääsee myös tyhjät formin täytöt. Virheellisesti kirjoitetun sähköpostiosoitteen se sentään huomaa.

Close enough.