Sisältömarkkinoinnin mittaus alkaa Bitlyllä

Sisältömarkkinoinnissa luodaan sisältöä, joka ei ole mainos muista palveluista vaan jo yksinään hyödyllinen lukijalleen. Perimmäinen tarkoitus on synnyttää luottamusta asiakkaaseen niin kovalla ilmaissisällöllä, että tämä miettii mitä voisi saada maksamalla vähän lisää. Samalla asiakas on halukkaampi jakamaan sisältöä ystävilleen suoraan ja sosiaalisissa medioissa.

Miten sisältömarkkinoinnin onnistumista mitataan?

Helpoin ja nopein keino – jos ei markkinoinnin onnistumisen niin ainakin sisällön leviämisen – mittaamiseen on käyttää URL-lyhennin Bit.lyä. Bitly tallettaa tiedon siitä, kuinka monta kertaa linkkiä on painettu yhteensä sekä omilla sivuilla, että eri sosiaalisissa medioissa.

Screen Shot 2015-01-23 at 9.26.35

Bit.ly mittaa sisältösi leviämisenBitly-lyhytlinkkejä voi tehdä käsin yksi kerrallaan, mutta järjestelmän voi myös integroida esimerkiksi WordPressiin. Silloin järjestelmä tekee lyhytlinkit automaattisesti myös vanhoista postauksista. Jostain syystä kuitenkin tässä omassa blogissani Bitly tekee yhdestä postauksesta useamman linkin ilmeisesti välitallennusten tai päivitysten yhteydessä. Nämä välilinkit eivät myöskään toimi, joten ne palauttavat 404-virheilmoituksen. Se paitsi rumentaa tilastoja, myös ärsyttää suuresti kun blogi syndikoidaan automaattisesti esimerkiksi Twitteriin, jossa postausta ei voi enää muuttaa. Facebookissa ja Google+:ssa linkkiä voi ainakin yrittää vielä editoida.

Edit: Kuten arvelinkin, tästäkin postauksesta tuli taas kaksi bitly-linkkiä. Lisäksi WP julkaisi wordpressiin täysin vääränmuotoisen permalinkin. Voi olla että se johtuu custom permalink -asetuksesta. Katson vaikuttaako se jatkossa asiaan.

Linkkien leviämistä voi mitata tietysti muillakin välineillä alkaen jo ihan Google Analyticsista, jolle on valmiita dashboardejakin. Mutta mitä muita tapoja olisi mitata itse sisältömarkkinoinnin onnistumista?