Hotjar on julkaissut integraation Hubspotiin – mitä se ja muut suunnitelmat tarkoittavat

Maltalainen Hotjar on integroinut itsensä Hubspotiin. Hotjar on ohjelma, jolla voi seurata käyttäjän laadullista käyttäytymistä yksittäisellä sivulla. Ohjelma tekee videotallenteiden lisäksi lämpökarttoja hiiren liikkeistä, klikkauksista ja näytön vierittämisestä.

(Jos rekisteröit ilmaisen Hotjar-tilin referral-linkistäni minä saatan saada t-paidan tai hupparin.)

Hotjarin avulla on myös helppoa tehdä kyselyitä (survey) ja äänestyksiä (poll).


Hotjarin Hubspot-integraatio
Ota Hubspot-integraatio käyttöön Hotjarin integraatio-sivulta

En ole päässyt kokeilemaan tätä vielä käytännössä, mutta Hubspot-Hotjar-integraation ansiosta äänestysten tuloksia pääsee tarkastelemaan nyt suoraan Hubspotista.

Mikä jännittävämpää, yksittäinen äänestystulos on tallentunut myös seuratun kontaktin tietoihin Hubspotin omassa CRM-järjestelmässä. Tämä luonnollisesti edellyttää sen, että kyseinen ihminen (eli hänen selaimensa välimuisti) on joskus aiemmin täyttänyt jonkin Hubspotin lomakkeen.

Hotjarin äänestystiedot näkyvät Hubspotin striimissä.
Hotjarin äänestystiedot näkyvät Hubspotin striimissä.

Vielä toistaiseksi muut Hotjar-toiminnot, kuten lomakkeen täyttämisen eteneminen, pitänee edelleen suorittaa itse Hotjarin puolella.

Kirjoitan tarkemmin esitelmöinnin heti kun pääsen testaamaan integraatiota omin pikku kätösin.

Odotettuja Hotjarin lisäintegraatioita

Hotjarin roadmapista löytyy myös muita mielenkiintoisia kehityskohteita. Tulevaisuudessa Hotjar toimii yhteen Optimizelyn ja Google Tag Managerin kanssa.

Optimizely onkin ollut pahasti sen pahimman kilpailijan Visual Website Optmimizerin takana juuri hiirenliikkeiden seurannan puutteen vuoksi, joten integraatiolta on lupa odottaa suuria kummallakin puolen pöytää.

Lisäksi Hotjar integroituu Google Tag Managerin kanssa, mutta en osaa arvioida mitä se käytännössä tarkoittaa.

Jos kyse on vain esitäytetystä asennuskoodista, integraatio on melko heppoinen. Todennäköisesti lämpökartan tai videotallennuksen voi käynnistää GTM:n eventin perusteella. Javascriptillahan se onnistuu jo tälläkin hetkellä

Kaikkein eniten kuitenkin Hotjarilta on odotettu erästä toista integraatiota. Joskus lähitulevaisuudessa Hotjar toimii yhdessä Google Analyticsin kanssa.

Odotan mielenkiinnolla, mitä integraatio lopulta tulee tarkoittamaan. Mutta silloin päästään vihdoin pois pelkkien sivunäyttöjen tilastoimisesta.