Facebookin dislike-button tulee skaala-arvostelun muodossa

Negatiiviseen postaukseen osallistuminen tykkäyksellä on aina ollut vähän kimurantti tilanne Facebook-käyttäjille. Sitä haluaisi tukea kaveria, mutta ei tykätä itse asiasta. Dislike-buttonia on aprikoitu jo pitkään. Propsit Facebookille siitä, että se on halunnut pitää linjastaan kiinni, eikä ole tuonut epätykkäysnappia mukaan käyttöliittymään.

Jotain kuitenkin on tulossa.

Jatkossa tykkäysnapin takaa löytyy 5-6 erilaista reaktiohymiötä vihasta rakkauteen. Emojien kasvojen ilmeitä on suunniteltu erilaisten sosiologien kanssa. Pyrkimyksenä on löytää ilmeet, jotka tulkittaisiin kulttuurista riippumatta jotakuinkin samoin.

Facebook Reactions

Ehkä emojien skaalaus tunteesta toiseen myös auttaa valitsemaan itselleen oikean, vaikka emojin sanallinen tai visuaalinen kuvaus ei ihan omaan tunteeseen vastaisikaan. Lyhyt skaala-arvostelu on käyttäjälle erittäin helppo tapa osallistua ja antaa lopputulokselle enemmän vaihteluväliä ja pelillisyyttä.

Vielä ei ole tietoa, näyttääkö käyttöliittymä postauksen yhteydessä eri emojien pisteet vai kaikkien keskiarvon. Jälkimmäinen tuntuisi sikäli luontevammalta, että se muistuttaisi tähtiarvosteluita, joita onkin totuttu käyttämään monessa paikassa.

Luotettavuutta ilmentävä arvostelu on käytännössä valuuttaa

WordPressin blogeille löytyy useita tähtiarvosteluplugineja. Oletettavasti jokin plugineista ottaa käyttöönsä Facebookin emoji-ikonit. Yhtä kaikki, ennustan, että erilaiset skaala-arvostelut tulevat yleistymään huomattavasti niin somessa, asiantuntija-artikkeleissa kuin verkkokaupoissakin. Ja onhan niiden kunnollista jalkautumista odotettu jo pitkään kivijalkamyymälöissäkin.

Eri julkaisijat alkavat varmasti arvottaa itseään ja vertailla toisiinsa näiden arvosteluiden kautta. Jo nyt Huuto.netissä ja muissa vastaavissa ihmisten välisissä kauppapaikoissa käyttäjien luotettavuus perustuu vastaaviin mittareihin. Mitä huonompi luotettavuus, sitä heikommin muut käyttäjät haluavat tehdä bisnestä kanssasi.

Pitäisikin kehittää jokin sopiva tapa ottaa reaktioemojit käyttöön kotiin.

Lapset voisivat aamuisin valita millä naamalla tällä kertaa on herätty, tai minkälaisia tuntemuksia isin makaronipöperöt synnyttivät. Isi voisi puolestaan arvioida lasten reippautta ja koko saldo vaikuttaa viikkorahojen kumuloitumiseen ylen monimutkaisten algoritmien kautta.

Koska koko elämä on peliä.